Announcements

Latest news and updates about the cooperative!

Ο ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ στην ANUGA 2023

26
Oct 2023
Ο ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ στην ANUGA 2023

Στο πλαίσιο της στρατηγικής του για τις εξαγωγές και την ενίσχυση της εξωστρέφειας του,  ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ έλαβε μέρος στην μεγάλη διεθνή έκθεση τροφίμων ANUGA 2023, στην Κολωνία της Γερμανίας, δηλώνοντας δυναμικά το παρόν του μ’ ένα εντυπωσιακό περίπτερο με «άρωμα» Ηπείρου και την πλούσια γκάμα προϊόντων του.

Έχοντας ως προτεραιότητα την ενίσχυση της εικόνας του στο εξωτερικό και την κατάκτηση νέων αγορών παρουσίασε το ανανεωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων του. Πρωταρχικός του στόχος είναι να κατακτήσει μια θέση στο τραπέζι των καταναλωτών και να τους «εκπαιδεύσει» ταυτόχρονα για το ελληνικό κοτόπουλο, αλλά και τη μεσογειακή διατροφή. Στο περίπτερο της ΠΙΝΔΟΣ, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να γευτούν τα προϊόντα του από κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής, τα έτοιμα ψημένα και τα μαριναρισμένα. Ενώ πρωταγωνιστής ήταν αδιαμφισβήτητα ο «γύρος κοτόπουλου ΠΙΝΔΟΣ» που εντυπωσίασε γευστικά τους επισκέπτες.

Η καινοτόμα  συσκευασία Eco Safety Pack για το κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής 100% φιλική ως προς το περιβάλλον, 100% ανακυκλώσιμη και  υψηλής προστασίας, προκάλεσε το ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για μια συσκευασία που προσφέρει στο κοτόπουλο τροποποιημένη ατμόσφαιρα (MAP), για μεγαλύτερη φρεσκάδα και ασφάλεια του προϊόντος, γεγονός που οφείλεται στις σύγχρονες μεθόδους που υιοθετεί η ΠΙΝΔΟΣ στην παραγωγική της διαδικασία. Η  νέα συσκευασία διασφαλίζει την άριστη ποιότητα και ασφάλεια του προϊόντος και, κατ’ επέκταση, την ασφάλεια των καταναλωτών, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει και προστατεύει το περιβάλλον, μιας και κάθε συσκευασία περιέχει 93% λιγότερο πλαστικό, μειώνοντας δραστικά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα καθημερινά.

Επίσης, τα έτοιμα ψημένα προϊόντα, με την πλούσια γκάμα τους, κέντρισαν το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων μιας και σε λίγα μόλις λεπτά καθώς αποτελούν ιδανική λύση σε κάθε σύγχρονη κουζίνα που διαμορφώνεται πλέον από τον περιορισμένο χρόνο της καθημερινότητας.

Τέλος, η νέα σειρά των Chicken Gourmet, των μαριναρισμένων προϊόντων κοτόπουλου με βότανα και μπαχαρικά της Ηπείρου, τα οποία είναι έτοιμα για μαγείρεμα μέσα στη χάρτινη συσκευασία τους, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, μιας και πρόκειται για μια σειρά που θα αποτελέσει την τέλεια και εύκολη επιλογή στο καθημερινό τραπέζι.

Μέσω της έκθεσης αυτής, ο Συνεταιρισμός είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα ξεχωριστά προϊόντα κοτόπουλου σε ένα ευρύτερο κοινό και ως ηγέτης του κλάδου της ελληνικής πτηνοτροφίας, να «μυήσει» τις ξένες αγορές στο αυθεντικό ελληνικό κοτόπουλο. Οι συνεργασίες του στο εξωτερικό διευρύνονται συνεχώς, αυξάνοντας ταυτόχρονα το ποσοστό εξαγωγών του, ενώ τα προϊόντα που διαθέτει η ΠΙΝΔΟΣ ενεργοποιούν ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον ξένων αγορών για το ελληνικό κοτόπουλο. Η εξαγωγική του δραστηριότητα εστιάζεται σε προϊόντα κοτόπουλου ελεύθερης βοσκής που καλύπτουν τις ανάγκες των καταναλωτών και αποτελούν την πιο νόστιμη και υγιεινή καθημερινή επιλογή, με προϊόντα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη και χωρίς συντηρητικά, προσφέροντας μια γρήγορη λύση για ένα θρεπτικό γεύμα για όλη την οικογένεια.