Recipes with chicken

Dozens of ideas for the daily table!

Κοτόπουλο με ντομάτες, πιπεριές και αρωματικά

Κοτόπουλο με ντομάτες, πιπεριές και αρωματικά

Στην ΠINΔO η παράδοση έχει αξία! Kαι τη σεβόμαστε, χρησιμοποιώντας όμως και την πιο σύγχρονη τεχνολογία για να διασφαλίσουμε την ποιότητα των προϊόντων μας.

Difficulty level:
Easy
Preparation:
01:00

Materials

  • 1 κοτόπουλο σε μερίδες
  • 6 κίτρινες και κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • 2 κουτιά ολόκληρα ντοματάκια (800 γραμμάρια)
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 χούφτα φρέσκα μυρωδικά(δεντρολίβανο, θυμάρι, βασιλικός)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Preparation

Βάλτε στην κατσαρόλα 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και ρίξτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την κάππαρη. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά και ρίξτε μετά τα κομμάτια του κοτόπουλου. Γυρίστε τα για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και προσθέστε τις πιπεριές. Συνεχίστε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά και μετά ρίξτε το κρασί, τον ντοματοπελτέ, τα ντοματάκια, τη ζάχαρη και τη μισή ποσότητα από τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώστε και αδειάστε το φαγητό σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί. Μαγειρέψτε το στους 180οC για μία ώρα. Πασπαλίστε με τα φρέσκα μυρωδικά που κρατήσατε και σερβίρετε.

More recipes

Κοτόπουλο με μπάμιες, πετιμέζι και μπαλσάμικο

Κοτόπουλο με μπάμιες, πετιμέζι και μπαλσάμικο

Κοτόπουλο με μπάμιες, πετιμέζι και μπαλσάμικο
   
Difficulty level
Medium
Preparation
01:10
Κοτόπουλο με λιαστά ντοματάκια και κουσκουσάκι

Κοτόπουλο με λιαστά ντοματάκια και κουσκουσάκι

Κοτόπουλο με λιαστά ντοματάκια και κουσκουσάκι
   
Difficulty level
Medium
Preparation
01:00
Κοτόπουλο φούρνου με πιλάφι, φέτα και μανιτάρια

Κοτόπουλο φούρνου με πιλάφι, φέτα και μανιτάρια

Κοτόπουλο φούρνου με πιλάφι, φέτα και μανιτάρια
   
Difficulty level
Medium
Preparation
01:10
Ρολό κοτόπουλου με πορτοκάλι

Ρολό κοτόπουλου με πορτοκάλι

Ρολό κοτόπουλου με πορτοκάλι
   
Difficulty level
Medium
Preparation
01:10