Ενημέρωση

Τελευταία νέα και ενημερώσεις για τον συνεταιρισμό!

Ο Α.Π.Σ.Ι. «Η ΠΙΝΔΟΣ» μαζί με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στον φοιτητικό διαγωνισμό ECOTROPELIA 2020 με το καινοτόμο προϊόν «Chicken Boost from A to Zinc»

16
Σεπ 2020
Ο Α.Π.Σ.Ι. «Η ΠΙΝΔΟΣ» μαζί με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στον φοιτητικό διαγωνισμό ECOTROPELIA 2020  με το καινοτόμο προϊόν «Chicken Boost from A to Zinc»

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Α.Π.Σ.Ι. «Η ΠΙΝΔΟΣ» με τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων και την εκπαίδευση φοιτητών συμμετείχε για πρώτη φορά σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στον φοιτητικό πανευρωπαϊκό διαγωνισμό καινοτόμων προϊόντων ECOTROPHELIA 2020 που διοργανώνει ο Σύνδεσμός Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) στην Ελλάδα.

Το προϊόν που παρήχθη πιλοτικά και παρουσιάστηκε στον διαγωνισμό είναι το Chicken Boost from A to Zinc, καινοτόμο προϊόν με βάση το φιλέτο στήθος κοτόπουλο και γέμιση αποξηραμένων λαχανικών ελληνικής παραγωγής(σπανάκι, κέιλ, καρότο, λιαστή ντομάτα, κόκκινη πιπεριά και άνηθο). Το προϊόν είναι ψημένο-κατεψυγμένο και για να καταναλωθεί χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά ζέσταμα. Χαρακτηρίζεται από την εξαιρετικά υψηλή διατροφική του αξία καθώς περιέχει σε σημαντικές ποσότητες πλήθος βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων από φυσικές πηγές,και την ευκολία στην κατανάλωσή του μια και είναι ένα έτοιμο κυρίως γεύμα.

Για την παραγωγή του προϊόντος συμμετείχαν από την πλευρά του Πανεπιστημίου Αιγαίου οι φοιτητές: Παππάς Βασίλειος, Κοζαϊτη Χρυσούλα, Μπακάλη Αικατερίνη, Βεργοπούλου Μαρία, με υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή Χημείας Τροφίμων κ. Χαράλαμπο Καραντώνη, ενώαπό την πλευράς της ΠΙΝΔΟΥ το έργο συντόνισε η κυρία Σκλιβανίτη Ελένη.

Στα σχέδια του Α.Π.Σ.Ι. «Η ΠΙΝΔΟΣ» είναι το εν λόγω προϊόν να ενταχθεί στην ομάδα των καινοτόμων προϊόντων του, στα οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση, και να τοποθετηθεί στην αγορά.