Ενημέρωση

Τελευταία νέα και ενημερώσεις για τον συνεταιρισμό!

Κορυφαίες διακρίσεις για την ΠΙΝΔΟΣ στα Supermarket και Packaging Awards 2023

04
Οκτ 2023
Κορυφαίες διακρίσεις για την ΠΙΝΔΟΣ στα Supermarket και Packaging Awards 2023

Σημαντικές διακρίσεις σημείωσε ο ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ στα φετινά Supermarket και Packaging Awards. Διακρίσεις που έρχονται να ανταμείψουν όλες τις προσπάθειες και ενέργειες του Συνεταιρισμού, με τελικό στόχο την προσφορά ποιοτικών και ασφαλή προϊόντων στους καταναλωτές, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα ένα πρότυπο μοντέλο κυκλικής οικονομίας και φροντίζοντας στη μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος μέσα από την καθημερινή του λειτουργία.

Πιο συγκεκριμένα η ΠΙΝΔΟΣ κατέκτησε στα Supermarket Awards το Silver βραβείο στην κατηγορία Επιτυχημένη Εισαγωγή Προϊόντος – Σειράς Προϊόντων, για τη σειρά έτοιμων ψημένων προϊόντων και τo Gold βραβείο στην κατηγορία Νέα Συσκευασία για το κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής. Οι βραβεύσεις δε σταματούν εδώ για το κοτόπουλο Ελεύθερης Βοσκής καθώς η ΠΙΝΔΟΣ απέσπασε δυο ακόμα βραβεία στα Packaging Awards και πιο συγκεκριμένα, το Gold βραβείο στην κατηγορία Packaging that Extends Shelf Life και Silver βραβείο στην κατηγορία Successful Branding για το κοτόπουλο Ελεύθερης Βοσκής ως Πρότυπο Βιωσιμότητας και Αειφορίας, επιβραβεύοντας τις καινοτόμες πρακτικές και την επένδυση σε βιώσιμες συσκευασίες για τα υψηλής ποιότητας προϊόντα κοτόπουλου ΠΙΝΔΟΣ.

Πιο συγκεκριμένα, η ΠΙΝΔΟΣ παρουσιάζει τη νέα συσκευασία Eco Safety Pack. Το κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής κυκλοφορεί σε υψηλής προστασίας συσκευασία, 100% φιλική ως προς το περιβάλλον, 100% ανακυκλώσιμη. Πρόκειται για μια συσκευασία, η οποία πρώτη φορά, όπως επισημαίνει η εταιρεία, εμφανίζεται και χρησιμοποιείται στην Ελλάδα σε προϊόντα κοτόπουλου. Το κοτόπουλο συσκευάζεται σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα (MAP), για μεγαλύτερη φρεσκάδα και ασφάλεια του προϊόντος, γεγονός που οφείλεται στις σύγχρονες μεθόδους που διαθέτει η τεχνολογία της πτηνοτροφίας.

Η νέα συσκευασία φροντίζει για την άριστη ποιότητα και έξτρα ασφάλεια του προϊόντος και, κατ’ επέκταση, την ασφάλεια των καταναλωτών, αλλά ταυτόχρονα φροντίζει και προστατεύει το περιβάλλον, μιας και κάθε συσκευασία περιέχει πλέον 92% λιγότερο πλαστικό.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως οι άνθρωποι είναι ο πραγματικός κινητήρας κάθε επιχείρησης. Η μακροπρόθεσμη επιτυχία και ανάπτυξη μιας επιχείρησης είναι αποτέλεσμα των ανθρώπων που την απαρτίζουν γι’ αυτό και τα βραβεία καθόλου τυχαία δεν είναι. Ύστερα από δημοσιογραφική έρευνα που έγινε για λογαριασμό του Food Reporter εντόπισε όλους όσους ανήκουν στην κοινότητα των Plant Managers που είναι σχετικά «αφανής», δουλεύοντας άοκνα πίσω από τα όποια «φώτα» στρέφονται πάνω στη βιομηχανική παραγωγή. Στόχος είναι να στρέψει το φακό σε αυτά τα στελέχη, φέρνοντας στο προσκήνιο τους ανθρώπους πίσω από το ρόλο των Plant Managers στην Ελλάδα. Η Κα. Ελευθερία Μασούρα (Διευθύντρια Marketing & Επικοινωνίας)  ανήκει στα 100 πιο επιδραστικά στελέχη στον κλάδο του τροφίμου και του ποτού και ο κ. Δημήτρης Κότογλου (Διευθυντής Παραγωγής) ανήκει στους 100 πιο επιδραστικούς Διευθυντές Εργοστασίου -Plant, Factory, Manufacturing και Production Managers- της ελληνικής αγοράς. Οι Plant Managers 100 είναι μια ανάδειξη όλων όσων διατηρούν την εταιρία ψηλά και δουλεύουν καθημερινά για την αξία της ΠΙΝΔΟΣ που ισούται με την αξία των ανθρώπων.

Η Ελευθερία Μασούρα, Διευθύντρια Marketing & Επικοινωνίας ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ δήλωσε σχετικά: «οι συγκεκριμένες βραβεύσεις μας τιμούν ιδιαίτερα, καθώς αναγνωρίζουν όλες τις προσπάθειες της ΠΙΝΔΟΣ και τις δεσμεύσεις μας για ένα μέλλον καλύτερο τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας. Οι βραβεύσεις αυτές μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τα υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας προϊόντα μας από κοτόπουλο, με ένα τρόπο που σέβεται τόσο τον καταναλωτή αλλά και το περιβάλλον».