Ενημέρωση

Τελευταία νέα και ενημερώσεις για τον συνεταιρισμό!

Η ΠΙΝΔΟΣ στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας

17
Νοέ 2017
Η ΠΙΝΔΟΣ στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας

Ουσιαστική παρουσία είχε ο Α.Π.Σ.Ι. - Η ΠΙΝΔΟΣ στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας, που διοργάνωσε η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στη Θεσσαλονίκη, με θέμα: ''Καινοτομία και γνώση στον πρωτογενή τομέα: Aπελευθερώνοντας τη δυναμική των αγροτικών περιοχών''.

Κύριος ομιλητής στο συνέδριο ο Πρόεδρος της Πίνδου με θέμα: ''Αγροδιατροφικό Εμπόριο στην περιοχή των Βαλκανίων''. Ο κ. Δημητρίου ανέπτυξε τα προβλήματα που υπάρχουν στον κλάδο της Πτηνοτροφίας στις βαλκανικές χώρες, τις αθρόες εισαγωγές, χωρίς αυστηρούς  και ουσιαστικούς ελέγχους και το βάπτισμα των εισαγόμενων προϊόντων σε ελληνικά.

Τις δράσεις που πρέπει να αναπτυχθούν από την πολιτεία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να μην χαθεί και άλλο η ανταγωνιστικότητα τόσο του κλάδου, όσο και της χώρα μας στον αγροδιατροφικό τομέα.       

Το υψηλό κόστος παραγωγής που έχει η χώρα μας με την υπερφορολόγηση και την μείωση των επενδύσεων, σε αντίθεση με τις βαλκανικές χώρες.

Την έλλειψη της έννοιας του συνεταιρίζεσθαι αλλά και του συνεργάζεσθαι.

Τέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε την ύπαρξη δυνατών Συνεταιριστικών σχημάτων και ισχυρών ομάδων παραγωγών για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα στον πρωτογενή τομέα.

Επίσης ο Προϊστάμενος Χημικού – Μικροβιολογικού Εργαστηρίου   κ. ΠΑΤΣΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, βιολόγος, ομιλητής στην ενότητα – συνεδρία με θέμα την ψηφιοποίηση στην εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα της δημιουργίας σιτηρεσίου πτηνών κρεατοπαραγωγής, μέσω διαδικτυακής ανάλυσης της διαθρεπτικής αξίας της πρωτεΐνης, μια πρότυπη εφαρμογή που χρησιμοποιεί η ΠΙΝΔΟΣ εδώ και αρκετά χρόνια.