Ενημέρωση

Τελευταία νέα και ενημερώσεις για τον συνεταιρισμό!

Εκδήλωση "Προγράμματος Mentoring Πανεπιστημίου Ιωαννίνων"

02
Δεκ 2019
Εκδήλωση "Προγράμματος Mentoring Πανεπιστημίου Ιωαννίνων"

Η ΠΙΝΔΟΣ στηρίζει ενεργά πρωτοποριακές δραστηριότητες κοινωνικής ευθύνης. Μετέχει στο πρόγραμμα Mentoring Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από την πρώτη στιγμή, ενδυναμώνοντας την αρίστη και πολύπλευρη  συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους νέους επιστήμονες της χώρας. 

Στόχος του Προγράμματος Mentoring είναι η έγκαιρη ενδυνάμωση και η υποστήριξη των νέων επιστημόνων στην πορεία της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής τους ανάπτυξης μέσα από μια σχέσης συνεργασίας μεταξύ ενός έμπειρου επαγγελματία και ενός νέου ανθρώπου, η οποία επιτρέπει την ανταλλαγή εμπειριών, πληροφοριών και πρακτικών συμβουλών για ένα συγκεκριμένο τομέα απασχόλησης.

Το "Πρόγραμμα Mentoring Π.Ι." είναι το μοναδικό ανάλογο Πρόγραμμα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ελλάδα και  εντάσσει το  mentoring ως ένα εργαλείο συμβουλευτικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης των φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ως εργαλείο δημιουργίας ενός ζωντανού οικοσυστήματος μέσα στην Πανεπιστημιακή κοινότητα που πραγματοποιεί και  ενδυναμώνει τη δικτύωση μεταξύ εκπαίδευσης, αγορά εργασίας και κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό και με την ευκαιρία ολοκλήρωσης του 6oυ Κύκλου του Προγράμματος  πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση "Γίνε ο Μέντορας που θα ήθελες να είχες" για την ολοκλήρωση 6ου κύκλου (2018-2019) και την έναρξη 7ου κύκλου (2019-2020) του Προγράμματος Mentoring Πανεπιστημίου Ιωαννίνων   την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 & ώρα 6.00 μμ στην Αίθουσα Συγκλήτου  του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Η εκδήλωση ήταν ανοικτή στο κοινό και προσβλέπει στην ευαισθητοποίησή του στη δυναμική και την αξία του Mentoring τόσο για τους νέους ανθρώπους όσο και για την κοινωνία και τον κόσμο των επιχειρήσεων, καθώς και στην προσέλκυση νέων Μεντόρων που θα υποστηρίξουν τους νέους επιστήμονες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο σχεδιασμό της σταδιοδρομίας τους.

Πληροφορίες για το Πρόγραμμα Mentoring Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο  http://mentoring.dasta.uoi.gr.