Announcements

Latest news and updates about the cooperative!

Τα αλλαντικά από κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ μας αποκάλυψαν την πιο νόστιμη επιλογή!

16
May 2018
Τα αλλαντικά από κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ μας αποκάλυψαν την πιο νόστιμη επιλογή!

Την Πέμπτη 10 Μαΐου σε ένα απολαυστικό wine pairing, σε γνωστό wine bar της Αθήνας ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός “Η ΠΙΝΔΟΣ”, παρουσίασε τη νέα σειρά αλλαντικών από φρέσκο ορεινό κοτόπουλο, ελεύθερης βοσκής, σε πλήθος φίλων και συνεργατών από τα media. Σε μια ξεχωριστή βραδιά παρουσιάστηκε το πλήθος των γευστικών ταιριασμάτων των αλλαντικών με διάφορες γνωστές ετικέτες κρασιών, μεταξύ των οποίων και του οινοποιείου ΖΟΙΝΟΣ (περιοχή ΖΙΤΣΑ - Νομός Ιωαννίνων).

Η οινολόγος Βάσω Κουτσοβούλου, που είχε και την επιμέλεια του μοναδικού αυτού γευστικού ταξιδιού, δημιούργησε μοναδικούς συνδυασμούς επεξηγώντας τους λόγους που ταιριάζουν οι γεύσεις μεταξύ τους αλλά και τους λόγους για τους οποίους τα αλλαντικά από ορεινό κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ, τα οποία είναι και χωρίς γλουτένη, εκτός από απαραίτητο συστατικό για κάθε γεύμα για όλα τα μέλη της οικογένειας, μπορούν να μας συντροφεύσουν ιδανικά και στην απόλαυση του αγαπημένου μας κρασιού.

Η συνεύρεση της ποιότητας λοιπόν με την γεύση στα αλλαντικά ΠΙΝΔΟΣ, τα καθιστά τη νόστιμη επιλογή για όλες τις ώρες και τις περιστάσεις!

Οι προτεινόμενοι συνδυασμοί:

  • Το ελαφρύ και πλούσιο κοτοπαριζάκι ΠΙΝΔΟΣ θα ταιριάξει ιδανικά με την Ντεμπίνα, ένα κρασί φρουτώδες, ελαφρύ και με οξύτητα.
  • Τα λουκάνικα cocktail από κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ με την απαλή και ανάλαφρη γεύση χρειάζονται την φρεσκάδα, τον φρουτώδη χαρακτήρα και την οξύτητα ενός λευκού ημιαφρώδους κρασιού για να αναδειχθούν, όπως είναι ο Λευκός Ημιαφρώδης, Zoinos Winery.
  • Τα φινετσάτα και έντονα λουκάνικα Φρανκφούρτης από φρέσκο ορεινό κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής ΠΙΝΔΟΣ συνδυάζονται εξαιρετικά με ένα φρουτώδες κρασί με ευχάριστη οξύτητα όπως είναι η Μαλαγουζιά, Κτήμα Άλφα
  • Το μαλακό και με διακριτική καπνιστή αίσθηση καπνιστό φιλέτο από κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ αναδεικνύεται δίπλα σε ένα απαλό φρουτένιο ροζέ με δροσερή οξύτητα & όπως είναι το 4-6H Αγιωργίτικο, Gaia Wines
  • Το γεμάτο και με ελαφρώς πικάντικη υφή  λουκάνικο Hot Dog από κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ χρειάζεται ένα γεμάτο και φρουτώδες ροζέ κρασί όπως είναι το  L’Esprit du Lac, Κυρ-Γιάννη από την ποικιλία Ξινόμαυρο.
  • Το πληθωρικό και μπαχαρένιο χωριάτικο λουκάνικο από κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ απαιτεί ένα κρασί φρουτώδες, με οξύτητα και διακριτικές τανίνες χαρακτηριστικά που βρίσκουμε σε ένα orange wine όπως είναι η Dr Debina Respect Orange wine, Zoinos Winery
  • Η ευχάριστη πικάντική γεύση από το Πικάντικο σαλάμι από κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ ισορροπεί με ένα φρουτώδες κόκκινο κρασί με βάθος, οξύτητα και βελούδινες τανίνες όπως είναι το  Βλάχικο, Zoinos Winery