Announcements

Latest news and updates about the cooperative!

4 ακόμα ωφέλιμες ιδιότητες του κοτόπουλου εκτός από την απώλεια βάρους

12
Feb 2019
4 ακόμα ωφέλιμες ιδιότητες του κοτόπουλου εκτός από την απώλεια βάρους

Το κοτόπουλο είναι ένα είδος άπαχου κρέατος με υψηλή θρεπτική αξία και τρώγοντάς το τακτικά θα σε βοηθήσει να παραμείνεις υγιής. Αν ρωτήσεις οποιοδήποτε δεν είναι χορτοφάγος θα σου πει πόσο πολύ βασίζεται η υγιεινή διατροφή του στο κοτόπουλο και είναι λογικό αφού πρόκειται για το πιο κοινό είδος πουλερικού και είναι δημοφιλές για λόγους που δεν έχουν σχέση μόνο με την απώλεια βάρους.

Ανακάλυψε παρακάτω μερικά από τα οφέλη που έχει το κοτόπουλο στη διατροφή σου:

1. Πλούσιο σε πρωτεΐνη

Το κοτόπουλο έχει πολύ υψηλή ποσότητα σε πρωτεΐνη, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο – όπως ήδη γνωρίζεις – στην αποκατάσταση των μυών.

2. Απώλεια βάρους

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στην απώλεια βάρους. Ο λόγος που το κοτόπουλο συμπεριλαμβάνεται σε κάθε υγιεινή διατροφή είναι επειδή πρόκειται για ένα άπαχο κρέας, το οποίο σημαίνει πως δεν έχει πολύ λίπος.

3. Υγιή κόκαλα

Εκτός από πρωτεΐνη, το κοτόπουλο έχει κάλλιο και φώσφορο. Όλα αυτά τα μεταλλικά στοιχεία διατηρούν τα κόκαλά σου υγιή.

4. Μείωση άγχους

Γνώριζες πως η τρυπτοφάνη και η βιταμίνη Β5 βοηθούν στη μείωση του άγχους; Και το καλύτερο; Το κοτόπουλο περιλαμβάνει «γενναίες» δόσεις και από τα δύο αυτά συστατικά.

5. Ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος

Έχεις σκεφτεί ποτέ γιατί οι γιατροί συστήνουν την κοτόσουπα ως επιλογή για να αναρρώσεις από ένα κρύωμα ή γρίπη; Ο λόγος είναι πως το κοτόπουλο βοηθά στην υποστήριξη των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ ο ατμός από τη σούπα βοηθά στο να καθαρίσει η ρινική κοιλότητα.

Τα φρέσκα ορεινά κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ είναι η ιδανική επιλογή, ενώ πλέον μπορείς να τα απολαύσεις και σε αλλαντικά από κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής. Δοκιμάσαμε το φιλέτο!

Eμείς το λατρέψαμε γιατί πρόκειται για πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας που μπορούμε να βάζουμε σε σνακ και σαλάτες, αλλά δες γιατί θα σου αρέσει κι εσένα:

  • Είναι η νέα νόστιμη και υγιεινή επιλογή για τοστ, σάντουιτς και πολλές άλλες γευστικές δημιουργίες.
  • Είναι από 100% κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής.
  • Δεν έχει προσμίξεις με άλλα κρέατα.
  • Μπορείς να δημιουργήσεις ένα θρεπτικό και εύκολο γεύμα ή σνακ για όλη την οικογένεια όλες τις ώρες της ημέρας

 

Πηγή: www.shape.gr