Announcements

Latest news and updates about the cooperative!

Επιπλέον θωράκιση της ΠΙΝΔΟΣ με ρομποτική τεχνολογία για την παραγωγή ασφαλούς προϊόντος

08
Oct 2019
Επιπλέον θωράκιση της ΠΙΝΔΟΣ με ρομποτική τεχνολογία  για την παραγωγή ασφαλούς προϊόντος

Βασικός στόχος της ΠΙΝΔΟΣ είναι η συνεχής βελτίωση της ποιότητας και της διατροφικής αξίας των προϊόντων της. Γι' αυτό και επενδύει συνεχώς στην έρευνα, στην τεχνολογία και στην καινοτομία, γεγονός που την καθιστά “ηγέτη” στον κλάδο της πτηνοτροφίας της χώρας μας.

Ένα από τα τελευταία συστήματα που απέκτησε η ΠΙΝΔΟΣ είναι το αυτόματο ρομποτικό σύστημα αιματολογικών εργαστηριακών αναλύσεων BEAR (αρκούδα). Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η εγκατάστασή του στο ιδιόκτητο Μικροβιολογικό Εργαστήριο της ΠΙΝΔΟΣ και χρησιμοποιείται πλέον καθημερινά.

Πρόκειται για αυτοματοποιημένο σύστημα με τεχνολογίες αιχμής και το οποίο είναι το μοναδικό που υπάρχει στην Ελληνική ζωική παραγωγή κι ένα από τα ελάχιστα σε όλη την Ευρώπη. Σκοπός του υπερσύγχρονου αναλυτή είναι οι μέχρι σήμερα υψηλής αξιοπιστίας έλεγχοι της υγείας των κοτόπουλων του Συνεταιρισμού, να γίνουν ακόμη πιο άμεσοι, γρήγοροι και αποτελεσματικοί.

Με τη χρήση του Η ΠΙΝΔΟΣ θα διασφαλίσει την υγεία των κοτόπουλων, αφού η συσκευή συμβάλλει σημαντικά την ικανότητα πρόληψης ασθενειών. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζοντας άριστη επίβλεψη της υγείας των πτηνών αναβαθμίζεται έμμεσα και η ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων που απολαμβάνει ο καταναλωτής.

Το συγκεκριμένο ρομποτικό σύστημα κατασκευάζεται από τον οίκο Gold Standard Diagnostics στο Σακραμέντο των ΗΠΑ και χρησιμοποιείται ακόμη και για εργαστηριακούς ελέγχους που αφορούν την ανθρώπινη υγεία. Στην εγκατάσταση του συστήματος συνεργάστηκαν επίσης οι επιχειρήσεις BIOCHEK (Ολλανδίας) και η CEVA HELLAS.

Ο Α.Π.Σ.Ι. «Η ΠΙΝΔΟΣ» θα συνεχίσει να επενδύει σε έρευνα και νέες τεχνολογίες, έχοντας ως προτεραιότητά του τα προϊόντα που φθάνουν στον καταναλωτή να είναι ασφαλή, ποιοτικά και νόστιμα.