Recipes with chicken

Dozens of ideas for the daily table!

Κοτόπουλο με σκόρδο και καστανή ζάχαρη

Κοτόπουλο με σκόρδο και καστανή ζάχαρη

Κοτόπουλο με σκόρδο και καστανή ζάχαρη από τον σεφ Βασίλη Πατσή.

Difficulty level:
Medium
Preparation:
00:50

Materials

  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου με το κόκκαλο και την πέτσα ή φιλέτα
  • 3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 1/4 κ.γ. ξερό θυμάρι
  • 1/4 κ.γ. ξερό βασιλικό
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό (προαιρετικά)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Preparation

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.

Λιώνουμε 2 κ.σ. από το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Το αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να βγάλει το άρωμά του. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι, τη ρίγανη, το θυμάρι και το βασιλικό και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα από το τηγάνι σε ένα ταψί και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας αν θέλουμε με μαϊντανό.

More recipes

Κοτόπουλο με μπάμιες, πετιμέζι και μπαλσάμικο

Κοτόπουλο με μπάμιες, πετιμέζι και μπαλσάμικο

Κοτόπουλο με μπάμιες, πετιμέζι και μπαλσάμικο
   
Difficulty level
Medium
Preparation
01:10
Κοτόπουλο με ντομάτες, πιπεριές και αρωματικά

Κοτόπουλο με ντομάτες, πιπεριές και αρωματικά

Κοτόπουλο με ντομάτες, πιπεριές και αρωματικά
   
Difficulty level
Easy
Preparation
01:00
Κοτόπουλο με λιαστά ντοματάκια και κουσκουσάκι

Κοτόπουλο με λιαστά ντοματάκια και κουσκουσάκι

Κοτόπουλο με λιαστά ντοματάκια και κουσκουσάκι
   
Difficulty level
Medium
Preparation
01:00
Κοτόπουλο φούρνου με πιλάφι, φέτα και μανιτάρια

Κοτόπουλο φούρνου με πιλάφι, φέτα και μανιτάρια

Κοτόπουλο φούρνου με πιλάφι, φέτα και μανιτάρια
   
Difficulty level
Medium
Preparation
01:10