Recipes with chicken

Dozens of ideas for the daily table!

Κοτόσουπα αβγολέμονο με καλαμπόκι

Κοτόσουπα αβγολέμονο με καλαμπόκι

Συνταγές ελληνικές και εξωτικές, γρήγορες για το τηγάνι, σιγομαγειρεμένες για την κατσαρόλα, ροδοκοκκινισμένες για τον φούρνο, με κοτόπουλα Πίνδος όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό COOK BOOK του Κυριακάτικου Έθνους.

 

Συνταγή: ΗΛΙΑΣ ΔΕΜΙΡΤΖΟΓΛΟΥ

Difficulty level:
Easy
Preparation:
01:30

Materials

  • 1 κοτόπουλο (1 ½ κιλού περίπου)
  • 4 κουτ. σούπας λάδι
  • 2 καρότα σε λεπτές φέτες
  • 2 πράσα σε λεπτές φέτες
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κύβους λαχανικών
  • 2 φύλλα φασκόμηλο
  • 1 αβγό
  • 1 ½ λεμόνι (τον χυμό του)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο & μερικούς κόκκους πιπεριού

Preparation

  1. Βράζουμε το κοτόπουλο με 2 λίτρα νερό, τους κύβους, το φασκόμηλο και τους κόκκους του πιπεριού για 1 ώρα και 20 λεπτά. 
  2. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το βγάζουμε από τον ζωμό. 
  3. Το ξεκοκαλίζουμε και το τσιγαρίζουμε σε τηγάνι με το λάδι μαζί με το καλαμπόκι, τα καρότα και τα πράσα για 5 λεπτά περίπου. 
  4. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα με τον ζωμό και βράζουμε για 7 λεπτά. Δοκιμάζουμε το αλάτι. 
  5. Χτυπάμε το αβγό σε μπολ και προσθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό του λεμονιού. 
  6. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε ζεστό ζωμό από τη σούπα. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

More recipes

Κοτόπουλο στιφάδο με δαμάσκηνα

Κοτόπουλο στιφάδο με δαμάσκηνα

Κοτόπουλο στιφάδο με δαμάσκηνα
   
Difficulty level
Medium
Preparation
01:10
Λεμονάτο κοτόπουλο με χορταρικά

Λεμονάτο κοτόπουλο με χορταρικά

Λεμονάτο κοτόπουλο με χορταρικά
   
Difficulty level
Medium
Preparation
01:10
Κοτόπουλο σούπα με λαχανικά και κριθαράκι

Κοτόπουλο σούπα με λαχανικά και κριθαράκι

Κοτόπουλο σούπα με λαχανικά και κριθαράκι
   
Difficulty level
Easy
Preparation
00:50
Φασολάδα φούρνου με λουκάνικα

Φασολάδα φούρνου με λουκάνικα

Φασολάδα φούρνου με λουκάνικα
   
Difficulty level
Medium
Preparation
01:50