Ενημέρωση

Τελευταία νέα και ενημερώσεις για τον συνεταιρισμό!

Χρυσή διάκριση για τον ΑΠΣΙ «ΠΙΝΔΟΣ» στα Circular Economy Awards 2022

15
Μάρ 2022
Χρυσή διάκριση για τον ΑΠΣΙ «ΠΙΝΔΟΣ» στα Circular Economy Awards 2022

O Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ» απέσπασε Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία Πρότυπο Μοντέλο Εφαρμογής Κυκλικής Οικονομίας στα φετινά Circular Awards 2022, το θεσμό που αναδεικνύει τις βέλτιστες πρακτικές για την Κυκλική Οικονομία.

Το βραβείο παρέλαβε η Ελευθερία Μασούρα, Υπεύθυνη Marketing & Επικοινωνίας του ΑΠΣΙ «Η ΠΙΝΔΟΣ» η οποία δήλωσε: «η διάκριση αυτή που λαμβάνει ο ΑΠΣΙ «Η ΠΙΝΔΟΣ», αντανακλά τις αξίες, τη φροντίδα και το μεράκι με τα οποία για περισσότερα από 60 χρόνια δραστηριοποιείται!»

Η ΠΙΝΔΟΣ λειτουργώντας σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον της Ηπείρου, εφαρμόζει μεθόδους κυκλικής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο ενός πρότυπου μοντέλου, ενώ είναι η μοναδική επιχείρηση στην Ελλάδα που σε πανευρωπαϊκό επίπεδο έχει ενσωματώσει όλες τις σύγχρονες διαδικασίες της ανακύκλωσης. Επιπλέον, διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές για τη διαχείριση, αλλά και τη μέγιστη αξιοποίηση των αποβλήτων και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Επιπλέον, η ΠΙΝΔΟΣ είναι η πρώτη εταιρία στον κλάδο της που χρησιμοποιεί στα νέα έτοιμα νωπά ψημένα προϊόντα της, συσκευασίες με 30% ανακυκλώσιμο πλαστικό r-Pet, επενδύοντας περαιτέρω σε βιώσιμες πρακτικές.

Με συνέπεια προς τη δέσμευσή της προς την αειφόρο ανάπτυξη, η ΠΙΝΔΟΣ υλοποιεί και περαιτέρω δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Ιωαννίνων, για την ενσωμάτωση πράσινων τοπικών πολιτικών και ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το μνημόνιο υπογράφηκε στο πλαίσιο του έργου «LOCAL4GREEN PLUS», που συντονίζεται από τον ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη, μέλος του οποίου είναι ο Δήμος Ιωαννιτών.

Η συνεργασία αυτή είναι η πρώτη που γίνεται στην Ελλάδα και μπορεί να λειτουργήσει ως παράδειγμα και για άλλες περιοχές. Ο πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού, Ανδρέας Δημητρίου, δήλωσε σχετικά «η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος αποτελεί προτεραιότητα για την «ΠΙΝΔΟΣ», που γίνεται πράξη με σειρά δράσεων που έχει αναπτύξει.

Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζεται και μονάδα βιοαερίου που θα δώσει λύσεις για τη διαχείριση πτηνοτροφικών αποβλήτων».

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και πιστή στις αξίες της, η ΠΙΝΔΟΣ, συνεχίζει όλες τις ενέργειες προς τη βελτίωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος τόσο στις συσκευασίες όσο και σε όλες τις δραστηριότητες, αποδεικνύοντας έμπρακτα την διαχρονική αφοσίωση της εταιρίας στην προστασία του περιβάλλοντος και την βιώσιμη ανάπτυξη σε κάθε επίπεδο λειτουργίας της.