Ενημέρωση

Τελευταία νέα και ενημερώσεις για τον συνεταιρισμό!

Ο ΑΠΣΙ «ΠΙΝΔΟΣ» απέσπασε το βραβείο Winner στα Circular Economy Awards 2023

30
Νοέ 2023
Ο ΑΠΣΙ «ΠΙΝΔΟΣ» απέσπασε το βραβείο Winner  στα Circular Economy Awards 2023

Τα μοναδικά βραβεία στην Ελλάδα για την Κυκλική Οικονομία, τα Circular Economy Awards 2023, το θεσμό που αναδεικνύει τις βέλτιστες πρακτικές για την Κυκλική Οικονομία, πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, όπου ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ κατάφερε να αποσπάσει το Bραβείο WINNER στην κατηγορία Food, αφού συγκέντρωσε την υψηλότερη συνολικά βαθμολογία.  

O Συνεταιρισμός σεβόμενος το περιβάλλον εφαρμόζει μεθόδους κυκλικής οικονομίας και αποτελεί τη μοναδική επιχείρηση στη χώρα που έχει ενσωματώσει όλες τις απαραίτητες και σύγχρονες διαδικασίες της ανακύκλωσης σ΄ όλα τα στάδια της παραγωγικής του διαδικασίας. Ο ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές για τη διαχείριση, τη μέγιστη αξιοποίηση των αποβλήτων και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Αξίζει δε αναφερθεί πως η ΠΙΝΔΟΣ είναι η πρώτη εταιρία στον κλάδο της, η οποία επενδύσει στις βιώσιμες συσκευασίες και πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιεί στη σειρά των έτοιμων ψημένων συσκευασίες από 30% ανακυκλώσιμο πλαστικό r-PΕΤ. Ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε στην αγορά το αγαπημένο όλων προϊόν κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής, σε νέα πρωτοποριακή συσκευασία, από χαρτί, μειώνοντας δραστικά τη χρήση πλαστικού σε κάθε συσκευασία της σειράς αυτής και πιο συγκεκριμένα, 93% λιγότερο πλαστικό για κάθε συσκευασία.

Βασικός πυλώνας ανάπτυξης του πρότυπου αυτού μοντέλου είναι η ελαχιστοποίηση ή και ο μηδενισμός των αποβλήτων σε όλα τα στάδια παραγωγής, αλλά και μετά το τέλος του κύκλου ζωής των προϊόντων. Η ΠΙΝΔΟΣ επιδιώκει και ενθαρρύνει την χρήση δευτερογενών υλικών και αποβλήτων ως παραγωγικών πόρων και χρήσιμων υλικών, προσδίδοντας τη διάσταση της βιωσιμότητας στο παραγωγικό μοντέλο.

Ο Συνεταιρισμός με συνέπεια στη δέσμευσή του προς την αειφόρο ανάπτυξη, υλοποιεί και περαιτέρω δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Προτεραιότητα του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ είναι η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και αυτό γίνεται πράξη με όλες τις ενέργειες που αναπτύσσει η ΠΙΝΔΟΣ καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Σύμφωνα με τη δήλωση της κα. Μασούρα Ελευθερίας, Head of Marketing and Communications Είναι χαρά μας που σήμερα παραλαμβάνουμε το βραβείο αυτό, καθώς κάθε χρόνο προσπαθούμε στην πράξη να ερχόμαστε πιο κοντά στο περιβάλλον εφαρμόζοντας μεθόδους κυκλικής οικονομίας σε όλα τα στάδια της παραγωγικής μας διαδικασίας. Σε μια περίοδο που η κλιματική κρίση και τα αποτελέσματά της απασχολούν τις σύγχρονες επιχειρήσεις, η ΠΙΝΔΟΣ βρίσκεται στην αιχμή των εξελίξεων αποδεικνύοντας έμπρακτα με τις ενέργειες και τις πρακτικές που υιοθετεί πως παραμένουμε πιστοί στο αυστηρό περιβαλλοντικό πρότυπο που έχουμε θέσει.