Ενημέρωση

Τελευταία νέα και ενημερώσεις για τον συνεταιρισμό!

Δελτίο Τύπου

05
Μάι 2020
Δελτίο Τύπου

Τηλεδιάσκεψη είχε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ανδρέας Δημητρίου με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κα. Φωτεινή Αραμπατζή και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γιώργο Στρατάκο, όπου σε πολύ καλό κλίμα τέθηκαν και συζητήθηκαν οι επιπτώσεις από την πανδημία του covid-19 στον κλάδο της πτηνοτροφίας.

Ο Πρόεδρος κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στην μείωση της κατανάλωσης από 15 Μαρτίου μέχρι σήμερα, η οποία φτάνει έως και 30%, στις επιπτώσεις που έχει αυτό για τον Συνεταιρισμό και τους παραγωγούς και στις προβλέψεις για τους επόμενους μήνες. Τέλος πρότεινε μια σειρά μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων και των παραγωγών.

Η Υφυπουργός κα. Αραμπατζή δεσμεύτηκε να εξετάσει τα θέματα που άπτονται άμεσα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και να προωθήσει τα υπόλοιπα στα αρμόδια Υπουργεία. Ζήτησε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να μην επιρρίψει ο Συνεταιρισμός τα βάρη στους παραγωγούς.

Ο Πρόεδρος κ. Δημητρίου δεσμεύτηκε ότι ο Συνεταιρισμός δεν θα μειώσει το προσωπικό και τις σημερινές του αμοιβές και δεν θα μειώσει τις τιμές που απολαμβάνουν οι παραγωγοί όπως έκαναν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις όπου η μείωση φθάνει έως και το 50% του εισοδήματος τους. Η ζημιά από τον covid-19 θα επιβαρύνει τον Συνεταιρισμό με μείωση των κερδών της χρήσης 2020.

Η κα. Αραμπατζή ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και δεσμεύτηκε σύντομα να επανέλθει.