Announcements

Latest news and updates about the cooperative!

Εσύ γνωρίζεις τι είναι η Ιχνηλασιμότητα; Η ΠΙΝΔΟΣ ... την εφαρμόζει και σου εξασφαλίζει 100% ελληνικά και ασφαλή προϊόντα!

02
Dec 2020
Εσύ γνωρίζεις τι είναι η Ιχνηλασιμότητα; Η ΠΙΝΔΟΣ ... την εφαρμόζει και σου εξασφαλίζει 100% ελληνικά και ασφαλή προϊόντα!

Η ιχνηλασιμότητα στην αλυσίδα παραγωγής τροφίμων είναι η δυνατότητα ανίχνευσης και παρακολούθησης τροφίμων, ζωοτροφών και ζώων που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τροφίμων και γενικότερα όλων των υλικών  που πρόκειται να ενσωματωθούν σε τρόφιμα ή σε ζωοτροφές, σε όλα τα στάδια της παραγωγής, μεταποίησης και διανομής τους.

Η ΠΙΝΔΟΣ, χάρη στην πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή που διαθέτει, εφαρμόζει προηγμένο σύστημα ιχνηλασιμότητας από την παραλαβή των δημητριακών, την παραγωγή ζωοτροφών, τα εκκολαπτήρια, τη φάρμα, έως τη διανομή όλων των προϊόντων που θα φτάσουν στο πιάτο σας. Έτσι, λοιπόν, εξασφαλίζει τη διάθεση ασφαλών προϊόντων, με απαράμιλλη ποιότητα ανταποκρινόμενη στις σημερινές ανάγκες των καταναλωτών με υπευθυνότητα και σεβασμό.

Η επιτυχημένη πορεία του Συνεταιρισμού, όλα αυτά τα χρόνια, βασίζεται στην σχέση εμπιστοσύνης που έχει χτίσει με τους καταναλωτές. Αυτό αποδεικνύεται και έμπρακτα καθώς η ΠΙΝΔΟΣ στη νέα συσκευασία νωπών κοτόπουλων αναγράφει τη φάρμα προέλευσης του κοτόπουλου, την περιοχή αλλά και το όνομα του παραγωγού. Αντίστοιχα, και στις συσκευασίες των κοτόπουλων Ελεύθερης Βοσκής ΠΙΝΔΟΣ αναγράφεται ο κωδικός από τον οποίο μπορούμε να αναζητήσουμε τη φάρμα εκτροφής του κοτόπουλου στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνεταιρισμού και πιο συγκεκριμένα: https://www.pindos-apsi.gr/farms.

Η ΠΙΝΔΟΣ για μία ακόμη φορά πρωτοπορεί και ξεχωρίζει στον κλάδο της πτηνοτροφίας καθώς δίνει στον καταναλωτή τη δυνατότητα να γνωρίζει ακριβώς από που προέρχεται το κρέας του κοτόπουλου που καταναλώνει. Έτσι, εξασφαλίζεται η ελληνικότητα του προϊόντος, η νοστιμιά, η ασφάλεια και η «ορεινή του καταγωγή».

Η ανάγκη των καταναλωτών για ενημέρωση και πληροφόρηση και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο αυξάνεται συνεχώς. Η ιχνηλασιμότητα, λοιπόν, αποτελεί έναν καθοριστικό παράγοντα ενημέρωσης σε κάθε στάδιο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Με γνώμονα τις αξίες της, η οικογένεια της ΠΙΝΔΟΣ, δεσμεύεται καθημερινά να προσφέρει υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας προϊόντα διατηρώντας την πρώτη θέση στο ελληνικό οικογενειακό τραπέζι.