Recipes with chicken

Dozens of ideas for the daily table!

Χωριάτικα λουκάνικα κοτόπουλο τηγανιά

Χωριάτικα λουκάνικα κοτόπουλο τηγανιά

Χωριάτικα λουκάνικα κοτόπουλο Πίνδος τηγανιά από τον σεφ Ιωάννη Κουφό.

Difficulty level:
Easy
Preparation:
00:30

Materials

  • 400 γρ λουκάνικο χωριάτικο κοτόπουλο Πίνδος
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε καρέ
  • 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε καρέ
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε καρέ
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μισές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 70ml ελαιόλαδο
  • 110 ml λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1.κ.σ. σόγια σος
  • ½ κ.γ. Καπνιστή πάπρικα
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 150 γρ φέτα κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • Ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι

Preparation

Σε ένα μπολ βάζουμε το κρασί, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, τη σόγια, την πάπρικα και τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τα λουκάνικα κομμένα σε φέτες, σοτάρουμε καλά και αποσύρουμε από το τηγάνι.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και τις πιπεριές να σοταριστούν καλά, έπειτα προσθέτουμε πάλι τα λουκάνικα, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά.

Έπειτα προσθέτουμε τα ντοματίνια και τη φέτα, σιγομαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

More recipes

Κοτόπουλο φούρνου με πατάτες, πορτοκάλι και δεντρολίβανο

Κοτόπουλο φούρνου με πατάτες, πορτοκάλι και δεντρολίβανο

Κοτόπουλο φούρνου με πατάτες, πορτοκάλι και δεντρολίβανο
   
Difficulty level
Easy
Preparation
01:00
Kοτόπουλο των Eσπερίδων

Kοτόπουλο των Eσπερίδων

Kοτόπουλο των Eσπερίδων
   
Difficulty level
Medium
Preparation
01:10
Σουβλάκια κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα

Σουβλάκια κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα

Σουβλάκια κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα
   
Difficulty level
Medium
Preparation
00:30
Ψητό κοτόπουλο με λαχανικά

Ψητό κοτόπουλο με λαχανικά

Ψητό κοτόπουλο με λαχανικά
   
Difficulty level
Medium
Preparation
01:00