Recipes with chicken

Dozens of ideas for the daily table!

Ψητό κοτόπουλο με σάλσα μέντας μάνγκο καρπούζι

Ψητό κοτόπουλο με σάλσα μέντας μάνγκο καρπούζι

Super καλοκαιρινή συνταγή από τον σεφ Βασίλη Πατσή!! Αξίζει να τη δοκιμάσετε.

Difficulty level:
Medium
Preparation:
01:20

Materials

  • 1,250 κιλά τρυφερά στήθη κοτόπουλου Πίνδος χωρίς κόκαλα χωρίς δέρμα

Για την μαρινάδα: 

  • 1/2 φλιτζάνι από την αγαπημένη σας σάλτσα μπάρμπεκιου σε επιλεγμένα καταστήματα 
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 με 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού ή μηλόξυδο
  • 1 με 3 κουταλιές της σούπας sriracha, προαιρετικά και κατά βούληση για πιο πικάντικο αποτέλεσμα
  • 2 με 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή πιεσμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ή για γεύση

Για τη σάλσα:

  • 2 φλιτζάνια καρπούζι, κομμένο σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι μάνγκο, κομμένο σε κύβους (το φρέσκο είναι καλύτερο αλλά το κατεψυγμένο μπορεί να αντικατασταθεί)
  • 2 έως 4 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο ή κατά βούληση
  • 2 με 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
  • 1 ή 2 πιπεριές jalapeno ψιλοκομμένες χωρίς τους σπόρους, προαιρετικά και για γεύση
  • 1 έως 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι, ή για γεύση
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι συν περισσότερο για γεύση αν θέλετε

Preparation

Για το κοτόπουλο:

Σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα με φερμουάρ ή σε ένα μπολ προσθέστε όλα τα συστατικά, σφραγίστε τη σακούλα και σφίξτε το περιεχόμενο γύρω-γύρω, ώστε το κοτόπουλο να καλύπτετε  ομοιόμορφα.

Τοποθετήστε τη σακούλα ή το μπολ αντίστοιχα στο ψυγείο για να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα (το βράδυ είναι πολύ καλό αν μπορείτε να προγραμματίσετε εκ των προτέρων).

Προθερμάνετε μια εξωτερική σχάρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (ή τηγάνι ένα σχαροτήγανο) και ψήστε το κοτόπουλο για περίπου 7 με 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει.

Aναποδογυρίζετε κατά διαστήματα για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο μαγείρεμα.

Γαρνίρουμε με τη σάλσα και σερβίρουμε αμέσως.

Για τη σάλσα:

Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε όλα τα υλικά, ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν δοκιμάστε και προσθέστε επιπλέον αλάτι, χυμό λάιμ, μέντα κ.λπ. αν θέλετε. Σκεπάστε και κρυώστε  μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα. 

More recipes

Κοτόπουλο φούρνου με πατάτες, πορτοκάλι και δεντρολίβανο

Κοτόπουλο φούρνου με πατάτες, πορτοκάλι και δεντρολίβανο

Κοτόπουλο φούρνου με πατάτες, πορτοκάλι και δεντρολίβανο
   
Difficulty level
Easy
Preparation
01:00
Kοτόπουλο των Eσπερίδων

Kοτόπουλο των Eσπερίδων

Kοτόπουλο των Eσπερίδων
   
Difficulty level
Medium
Preparation
01:10
Σουβλάκια κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα

Σουβλάκια κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα

Σουβλάκια κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα
   
Difficulty level
Medium
Preparation
00:30
Ψητό κοτόπουλο με λαχανικά

Ψητό κοτόπουλο με λαχανικά

Ψητό κοτόπουλο με λαχανικά
   
Difficulty level
Medium
Preparation
01:00