Ενημέρωση

Τελευταία νέα και ενημερώσεις για τον συνεταιρισμό!

Ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ στήριξε ενεργά το TechFuse

11
Απρ 2024
Ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ στήριξε ενεργά το TechFuse

Ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ στήριξε ενεργά το TechFuse, το πρώτο Συνέδριο Τεχνολογίας, Καινοτομίας και Πολιτισμού στην Ελλάδα, που υλοποιήθηκε στις 5 και 6 Απριλίου στην πόλη των Ιωαννίνων και  στον πολιτιστικό χώρο «Δημήτρης Χατζής». Ένα συνέδριο  με πολυθεματική ατζέντα, με Έλληνες και διεθνείς ομιλητές από την πολιτική, την επιχειρηματικότητα, την ερευνητική κοινότητα, την κοινωνία και τον πολιτισμό.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν εκπροσωπώντας τον ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ ως ομιλητές ο Πρόεδρος, κ. Δημητρίου Ανδρέας και ο Διευθυντής Πληροφορικής και Ψηφιακού Μετασχηματισμού, κ. Ρογκότης Νικόλαος.

O Πρόεδρος, κ. Δημητρίου Ανδρέας συμμετέχοντας στο πάνελ με θέμα συζήτησης «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων» αναφέρθηκε στα βήματα του ψηφιακού μετασχηματισμού που έχουν γίνει στον Συνεταιρισμό, αλλά και τις προκλήσεις τις οποίες καλούνται όλες οι σύγρονες επιχειρήσεις να ξεπεράσουν, ώστε να μετασχηματιστούν σταδιακά ψηφιακά.

Ενώ ο κ. Ρογκότης Νικόλαος, Διευθυντής Πληροφορικής και Ψηφιακού Μετασχηματισμού, συμμετείχε σε πάνελ με θέμα συζήτησης «Ο ρόλος της καινοτομίας στα επιχειρηματικά μοντέλα». Όπως σημείωσε κατά τη διάρκεια της συζήτησης αυτής ο Συνεταιρισμός έχει στο DNA του την καινοτομία και ο ψηφιακός μετασχηματισμος υλοποιείται με επιτυχία σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, αποτελώντας μάλιστα ένα πρότυπο επιχειρηματικό μοντέλο σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στόχος του Συνεδρίου ήταν να αναδείξει τα Ιωάννινα σαν έναν αναπτυσσόμενο περιφερειακό κόμβο καινοτομίας και ψηφιακής οικονομίας, να ενισχύσει την ευρύτερη ανάπτυξη του τοπικού και περιφερειακού οικοσυστήματος και να αναδείξει τις προσπάθειες για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Ηπείρου.