Recipes with chicken

Dozens of ideas for the daily table!

Σπιτικό μπέργκερ με φιλέτο κοτόπουλου, σπανάκι, μπέικον και κατίκι

Σπιτικό μπέργκερ με φιλέτο κοτόπουλου, σπανάκι, μπέικον και κατίκι

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει σπιτικό μπέργκερ με φιλέτο κοτόπουλου Πίνδος, σπανάκι, μπέικον και κατίκι.

Difficulty level:
Medium
Preparation:
01:20

Materials

  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο (500 - 600γρ.)
  • 1 ½ φλ. baby σπανάκι, τα φύλλα
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, χυμός
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαντζουράνα αποξηραμένη
  • 3/4 φλ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 φλ. κατίκι
  • 4 ψωμάκια για burger
  • 5-6 ντοματίνια, κομμένα σε φέτες
  • 4 φέτες μπέικον, ξεροψημμένο
  • 4 αγγουράκια τουρσί

Preparation

Ανοίγουμε το κάθε φιλέτο κοτόπουλο στα δυο και χτυπάμε με ένα σφυρί κρέατος, ώστε να ανοίξουν και να πλατύνουν.

Πλένουμε το σπανάκι πολύ καλά, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και τη μαντζουράνα.

Προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, φροντίζοντας η μαρινάδα να πάει παντού.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά.

Στο μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190oC.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Περιχύνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου με τη μαρινάδα και τα ψήνουμε για 10 λεπτά από κάθε πλευρά.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από το φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα και το κατίκι και αφήνουμε στην άκρη.

Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και αλείφουμε το κάτω μισό από το κάθε ψωμάκι με το μείγμα μαγιονέζα - μουστάρδα - κατίκι, τοποθετούμε μερικά φύλλα σπανάκι, φέτες ντοματίνια, από ένα κομμάτι κοτόπουλου και από μία φέτα μπέικον

Αλείφουμε με το μείγμα μαγιονέζας και το άλλο μισό ψωμάκι εσωτερικά και καπακώνουμε.

Καρφώνουμε με οδοντογλυφίδα ένα μικρό αγγουράκι τουρσί πάνω από κάθε σάντουιτς και σερβίρουμε.

 

Μπορείτε να δείτε περισσότερες συνταγές και στην ιστοσελίδα του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

More recipes

Φτερούγες κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα

Φτερούγες κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα

Φτερούγες κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα
   
Difficulty level
Medium
Preparation
01:10
Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με ελιές και λιαστές ντομάτες

Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με ελιές και λιαστές ντομάτες

Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με ελιές και λιαστές ντομάτες
   
Difficulty level
Easy
Preparation
01:10
Μπριζολάκια κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού

Μπριζολάκια κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού

Μπριζολάκια κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού
   
Difficulty level
Easy
Preparation
01:10
Μπουκιές κοτόπουλου με λιαστή ντομάτα και μαϊντανό

Μπουκιές κοτόπουλου με λιαστή ντομάτα και μαϊντανό

Μπουκιές κοτόπουλου με λιαστή ντομάτα και μαϊντανό
   
Difficulty level
Medium
Preparation
01:10